Światowy Dzień Czekolady
„Życie jest jak pudełko czekoladek. Nigdy nie wiadomo na co się trafi.”
Może mieć pozytywny wpływ na nasze zdrowie, może być źródłem endorfin (hormony szczęścia) i jest bardzo smaczna. Może być biała, mleczna, deserowa lub gorzka. Mimo, że jest uważana za wysokokaloryczną, jest jeden dzień w roku, w którym można ją jeść bez poczucia winy – Światowy Dzień Czekolady, to globalne wydarzenie w Polsce obchodzone 12 kwietnia. Udowodniono, również, że czekolada na właściwości medyczne. Jest źródłem wielu substancji, które mają pozytywny wpływa na nasze zdrowie: żelaza, magnezu, potasu, błonnika i przeciwutleniaczy. Jakie jeszcze pozytywne właściwości ma czekolada? Zapraszam do zapoznania się z informacjami i ciekawostkami w prezentacji oraz na czekoladowe zadania:
https://view.genial.ly/606dc65ce079f10d18b780b9/interactive-content-dzien-czekolady
Redagowała: Ewelina Kapica - Policha