Tutaj powinien być opis

Światowy Dzień Czekolady

„Życie jest jak pudełko czekoladek. Nigdy nie wiadomo na co się trafi.”

Może mieć pozytywny wpływ na nasze zdrowie, może być źródłem endorfin (hormony szczęścia) i jest bardzo smaczna. Może być biała, mleczna, deserowa lub gorzka. Mimo, że jest uważana za wysokokaloryczną, jest jeden dzień w roku, w którym można ją jeść bez poczucia winy – Światowy Dzień Czekolady, to globalne wydarzenie w Polsce obchodzone 12 kwietnia. Udowodniono, również, że czekolada na właściwości medyczne. Jest źródłem wielu substancji, które mają pozytywny wpływa na nasze zdrowie: żelaza, magnezu, potasu, błonnika i przeciwutleniaczy. Jakie jeszcze pozytywne właściwości ma czekolada? Zapraszam do zapoznania się z informacjami i ciekawostkami w prezentacji oraz na czekoladowe zadania:

https://view.genial.ly/606dc65ce079f10d18b780b9/interactive-content-dzien-czekolady


Redagowała: Ewelina Kapica - Policha